-->

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

#25 Myöhäinen kisapostaus

Heippa! Nyt teen vihdoin ja viimein kisapostauksen 19.7 olleista estekisoista, tää tulee todella myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Kisat meni suurimmaksi osaksi ihan hyvin siihen nähden, että en ollut 3 päivään tallilla ollenkaan, koska olin ulkomailla..
Hyppäsin Dinalla 30cm, koska sillä ei voi isompaa hypätä ja menin ihan vain ponin mielenvirkistykseksi. Dinasta en ole tänne paljoa kertonut, mutta se on 15 -vuotias ponitamma, jolla on ollut jaloissa hiukan ongelmia.. mutta tällähetkellä ihan kunnossa. Dina ei ole  mun oma, enkä vuokraa sitä, vaan ratsastan sillä aina sen omistajan pyynnöstä sekä kisailen pikkukisoja ponin mielenvirkistykseksi!
Verkassa Dina oli super innokas ja todella hyvän tuntuinen. Taivuttelin paljon ponia ja tein siirtymisiä, peruutuksia ja avoja sekä hyppäsin pari kertaa pienen ristikon, jotta sain poniin vähän tuntumaa esteillä. Dinalla oli hypätty viimeksi ties millon, joten voitte hyvin kuvitella että se hyppäsi 30cm ristikot 2 metrin loikalla..
Rata sujui hyvin, poni oli super innokas ja tuntui hyvälle. Paikat ei aina osunut ihan nappiin, mutta se ei paljoa menoa haitannut. Tuloksena 0vp ja ruusuke mukaan!Kaikki ylemmät kuvat c. Eveliina Katajisto. 

Sitten oli vuorossa Konna, en ollut mennyt ponilla kolmeen päivään ja sen kyllä huomasi.. Hyppäsin Konnalla 50cm ja 70cm. Verkassa poni oli yllättävän hyvän tuntuinen, tein paljon taivutteluja ja yritin saada ponin mahdollisimman rennoksi. Verkassa en hypännyt paljoa, muutaman kerran pienen pystyn ja ristikon, radalle lähdin ihan hyvin mielin, koska Konna teki töitä mielellään ja se teki sitä hommaa mun kanssa. 
Sitten tapahtui jotain, enkä todellakaan tiedä mitä.. Olin menossa ekalle esteelle ja Konna meinasi suorasanaisesti ampua ekasta esteestä ohi. Jouduin ottamaan todella vahvan ulkopidetteen, jotta se ei mennyt esteestä ohi, näin jälkeen päin hieman hävettää, mutta oli pakko tehdä jotain.. nimittäin en todellakaan olisi halnnut saada hylkyä heti ekalta esteeltä. Tämän jälkeen poni veti yllättäen liinat kiinni, koska pelkäsi yleisöä, tätä osasin odottaa jo. Napautin ponia vain raipalla ja sanoin, että nyt mennään eikä pelleillä, yllättävän nopeasti sain sen yleisöstä ohi. 
Loppurata sujuikin todella hyvin eikä mitään ongelmia ollut, puhdas rata ja ruusuke.

My boy <3
c. Eveliina Katajisto.

Tämän jälkeen oli vielä jäljellä 70cm, joka menikin sitten aivan päin mäntyä.. Aloin olemaan itse todella väsynyt, nimittäin tulin edellisenä yönä Suomeen ja yöunet jäivät hiukan lyhyiksi..
Rata alkoi ihan hyvin, ekalle esteelle tultiin vähän lähelle, mutta jatkoin vähän enemmän eteen esteen jälkeen, joten sen suhteen ei ollut mitään ongelmaa. Seuraavalle esteelle tultiin hyvään paikkaan, josta oli muistaakseni viisi askelta okserille. Lähdin työntämään kättä eteen ja jätin ponin täysin yksin ja meidän rata tyssäsi sitten siihen. Konna sanoi, että nyt riittää ja kielsi ja lensin alas. Hyppäsin vielä selkään ja menin radan uudestaan, loppurata sujuikin super hyvin vaikka poni olikin hiukan varuillaan koko ajan. 
Esteet alkavat olemaan kuitenkin jo sen verran isompia, että niillä mun pitää ratsastaa ihan kunnolla.. Konnan kieltäytyminen jakoi kamalasti mielipiteitä, Konna ei ole tyhmä ja se tietää hyvin, että osaan ratsastaa paremminkin. Konna menee kaikesta yli mitä eteen laitetaan, mutta tässä tilanteessa sillä ei ollut yksinkertaisesti mitään mahdollisuutta hypätä ja se ei halunnut mennä esteen sekaan. Konnan homma ei ole se, että se korjailee näin isoja virheitä ja joutuu menemään esteen sekaan, vaan sentakia että mä mokasin pahasti ja sen pitää mennä yli. Konna kielsi täysin syystä enkä voi rankaista sitä mistään, oma oli vikani ja virheistä oppii. Seuraavalla kerralla paremmin, mutta ponista oon super ylpeä, koska se oli taas niin rehellinen. <3

MYYNNISSÄ / FOR SALE KONONAS !!

-Walma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti