-->

torstai 7. heinäkuuta 2016

#22 Estetreeniä

Moikka! Ollaan taas vaihteeksi trenailtu esteitä. Esteet on jääny vähemmälle huonojen säiden takia ja tietenkin kun koulun jälkeen tulaan ratsastamaan illalla, niin ei silloin enää okein ole motivaatiota ruveta rakentamaan esteitä enää. Mutta nyt kesällä on tarkoitus vähän enemmän hyppiä;) Pidän yleensä hyppy kertojen välissä pari vähän rennompaa/koulu painotteisempaa kertaa. Viime viikolla tosin hyppäsin kahtena päivänä, mutta koska toissa päivänä oltiin menty vain puomeja ja ihan mini esteillä käännös tehtävää, niin ajattelin sitten hypätä vähän enemmän pitkän tauon takia.

Verkkasin ihan normaalisti ja poni oli tosi energinen, koska tuuli jonkin verran ja tiesi esteistä että kohta hypätään. Karminahan kuumuu jonkin verran esteillä, joka on mielestäni ihan mukavaa ettei tarvi koko ajan olla puskemassa eteen. Sääkin oli oikein miellyttävä eikä ollut liian kuuma. Sadettakin oli luvattu, muttei missään kohtaa silti satanut.
True kouluponi;D

Takki oli pakko heittää pois, koska tuli niin kuuma jo alkuverkassa. Kerrankin poni oli kuvassa edukseen. Kun poni oli verkattu aloin tulemaan laukkapuomeja. Ensimmäiset kerrat poni hyppäsi koko puomi sarjan yli kerta heitolla vaikka kuinka tultiin hiljakseen. Päätettiin sitten pidentää puomi välejä josko poni ei sitten harppaisi kaikkien puomien yli.
Homma alkoi sitten jo ihan toimimaankin ja mentiin sitten hevosten väleillä. Vähän jännitti noiden laukkapuomien meneminen, koska en ollut niitä koskaan karminalla edes kokeillut, mutta poni yllätti taas kerran positiivisesti. Molempiin suuntiin mentyäni puomeja nostettiin siitä pieni pysty.

Sain hyvät paikat melkein jokaisella kerralla vaikken itsekkään kamalan hyvin näe paikkaa pienille esteille. Yhteistyö sujui kokoajan vain paremmin ja paremmin. Ponikin paranee kun etseiden korkeus kasvaa. Sain lyhennettyä isommille esteille todella hyvin, josta olen todella tyytyväinen.
Viimeinen este oli lupulta varmaan 40cm ja ne oli ehkä sujuvimmat esteet siltä kerralta. Tässä kesän aikana hyppään ehdottomasti lisää ja tavoitteena ehkä nyt hypätä 70cm. En varmaan nyt seuraavissa estetreeneissä, mutta jossain kohtaa tässä kumminkin:) Seuraava postaus varmaankin huomenna ja videopostaus tulossa maanantaina. Lauantailtakin tulee varmaankin postaus, kun menen ratsastelemaan taas Konnalla:)

- Iida
Kiitos Walmalle kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti