-->

lauantai 18. kesäkuuta 2016

#16 Fyke vs. Konna

Saan usein kysymyksiä, kumpi on parempi; Fyke vai Konna? Päätin tehdä postauksen, jossa vertailen erilaisia tilanteita kummankin ponin kohdalla.

Kumpi teki helpommin laukanvaihdot? Konna ehdottomasti! Fykellä piti oikeasti ratsastaa avut läpi, jotta se vaihto, mutta Konna tajuaa ehkä idean helpommin. 

Kumpi oli varmempi maastossa? Tämä on todella vaikea, Konna on nykyään maastossa todella varma, mutta valitsen silti Fyken. Konna on kunnon kuumakalle maastossa ja aina kun se kuumuu, se alkaa kyttäilemään kaikkea niin turhaa. Konna ei kuitenkaan koskaan maastossa mitään tee.

Kumpi taipu enemmän kouluun? Vähän hassu kysymys, mutta Fyke. Konna ei kamalasti kouluratsastuksesta välitä eikä se tee sitä niin mielellään mitä esimerkiksi hyppää. Fykellä taas oltiin kisattu niin paljon koulua, joten se teki sitäkin ihan mielellään ja nautti siitä. 

Kummalla oli helpompi vaihtaa laukat esteen päällä? Fykellä. Jos tuon Konnan huonoon paikkaan esteelle, se ei laukkaa vaihda. Fykellä oli oikeastaan ihan sama mihin paikkaan sen tuon, se vaihtoi silti. 

Kummalla on parempi hyppytyyli? Tämä on todella vaikea.. En oikeastaan osaa sanoa, molempien hyppytyylit on/oli omalla tavallaan kivoja. 

Kummalla oot hypännyt isompaa? Molemmilla oikeastaan saman korkuista, Fykellä hyppäsin ehkä yksittäisenä isompaa, mitä Konnalla. 

Kumpi pukitteli enemmän? Konna ehdottomasti, Fyke pukitteli ehkä 5 kertaa neljän vuoden sisällä, Konna tekee sen samalla ratsastuskerralla. Konnan takapää on lähes aina ilmassa ;D Kumpi on haastavempi ratsastaa? Konna todellakin! Fykekin oli haastava omalla tavallaan, mutta jos Konnan luonne sanoo, että nyt ei totella niin se ei sillon tottele. Konna on myös paljon itsepäisempi kun Fyke, Fyke nöyrty myös nopeammin, kuin Konna. 

Kummalla ponilla on mun kaverit ratsastanut enemmän? Fyken selkään uskalsin päästää lähes kenet vaan, mutta Konnan selkään olen todella tarkka ketä sinne päästän. Joten vastaus on Fyke. 

Kumpi on parempi esteponi? Konna. Molemmat ponit rakastivat/rakastaa esteitä, mutta Konnassa on sitä jotain minkä takia rakastan hypätä sillä. Fyke oli Konnaa paljon vanhempi, joten joutui aina jakamaan estetehtäviä osioihin, jotta Fykelle ei tullut liikaa hyppäämistä yhdelle kerralle. Konnalla voi myös hypätä isompia ja vaativampia tehtäviä, Fyke loppupuolella kielsi myös todella helposti, Konna ei kiellä missään tilanteessa, joten sen selässä mun ei tarvi jatkuvasti pelätä, että kielto tulee. 

Kumpi oli/on korkeempi? Konna, Fyke meni pikkuponista, mutta Konna menee isosta ponista ja onhan niitten säkäkorkeudella eroa 10cm. 

Kumman selässä oon/olin iloisempi? Riippuu päivästä, jos oon todella väsynyt ja turhautunut kaikkeen, ottaisin Fyken, mutta jos haluan treenata ihan kunnolla ja tehdä töitä, ottaisin Konnan.

Kummalla ratsastan mielummin? En oikeastaan tiedä.. Fyke oli niin paljon yksinkertaisempi ratsastaa ja pärjäsin sen kanssa joka tilanteessa, kun taas Konnan kanssa pitää miettiä aina joka tilanteessa mitä tekee ja miten tekee. Molemmissa on kuitenkin puolensa.

Kummalle löyty/löytyy helpommin varusteita? Fykelle. 

Kumpi on karannut enemmän? Fyke, se aina yritti karkas, kun vain karsinan ovi jäi vähänkin auki. Konna taas ei uskalla karata eikä se edes yritä tehdä sitä!

Kummalta tipuin helpommin/useemmin? Fykeltä varsinkin esteillä. 

Kummalta on hajonnut enemmän varusteita? Konnalta todellakin.. se on harvinaisen hyvä rikkomaan varusteita. 

Kummalla menin/menen enemmän esteitä? Mietin pitkään vastausta, mutta vastaus on luultavasti Konna. Hyppään sillä 2 kertaa viikossa, toinen on itsenäisesti (kavaletteja/puomeja) ja toinen on valmennus, eriasia on jos on kisoja. Fykellä hyppäsin ehkä kerran viikossa, jotta sen jalat kestivät. Riippuu aina viikosta ja onko kisoja. 

Kummalle tuli/tulee helpommin jumeja? Fykelle, se oli senverran vanha, että sen lihakset meni helpommin jumiin kuin Konnan. 

Kumpi on/oli pelokkaampi? Konna, meille tullessaan se pelkäs lapiosta vasaraan, nykyään Konna ei juurikaan pelkää mitään. 

Kumpi on opettanut mulle enemmän? Luultavastikkin Fyke, Konnakin on opettanut mulle omalla tavallaan paljon, mutta Fyke opetti minut ruohonjuuri tasolta tähän päivään. 

Kumpaa jään kaipaamaan/kaipaan enemmän? Molempia, tähän ei tarvitse ees perustella.

Kumman kanssa kisaan/kisasin enemmän? Konnan. 

Kummalle ostin/ostan enemmän varusteita? Varmaan Konnalle, sen kaikki varusteet meni uusiksi kun se meille tuli :D 

Kummalla kehityin enemmän vuodessa? En todellakaan osaa sanoa.. Fykellä luultavastikkin.

Kumpi on/oli minulle tärkeempi? Fyke. Molemmat ponit ovat minulle todella tärkeitä ja rakkaita, mutta Fyke on ikuisesti se ykkönen. <3

Lepää rauhassa rakas. ❤ RIP 26.5.2015

Tekstistä voi saada sellaisen käsityksen, että Konna ei minulla enään ole. Mutta minulla se edelleen on ja pysyy.

Iida on nyt rippileirillä, joten siltä ei postauksia vähään aikaan tule. 

-Walma & Konna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti