-->

maanantai 13. kesäkuuta 2016

#14 VesRan kisat

Heippa! Oltiin Konnan kanssa 10.6 VesRalla estekisoissa, hypättiin tutut ja turvalliset 50cm ja 70cm.
Itse kisat alkoivat klo 17 paikkeilla, joten aamulla ei ollut mikään kiire. Lähdin tallille kahden aikoihin äidin kyydillä, joka heitti minut sinne ja tuli itse myöhemmin perässä iskän kanssa.

Laitettiin poni yhdessä kuntoon ja pakkailtiin rauhassa, sekä juteltiin kaikki kuulumiset läpi Hennan ja Anniinan kanssa, kun olivat samaan aikaan tallilla. Vähän jälkeen kolme lähdettiin Iidan kanssa taluttelemaan Konnaa kentälle, ennenkuin se laitettiin koppiin, ei mennyt kauaa kun äiti ja iskä tulivatkin jo tallille kopin kanssa. Koppiin vaan tavarat, sekä autoon ja aloitettiin ponin lastaaminen.. siihen oltiin varattu runsaasti aikaa, koska jos lastaamisessa tulisikin jotain ongelmia ja Konna ei olisikaan mennyt sinne. Lastaamisessa ei kauaa mennyt, saatiin poni koppiin iskän ja Iidan avustuksella ja Konna menikin koppiin paremmin kuin oltiin ajateltu! Nopeasti tarkistettiin, että kaikki tavarat oli mukana ja päästiin matkaan ennen viittä, eli aikataulussa oltiin.

Konna matkusti kopissa todella hyvin ja heti kisapaikalle saavuttuamme lähdin Iidan kanssa ilmottautumaan ja maksamaan kisamaksuni, iskä ja äiti jäivät Konnan kanssa autolle.
Vilkaisin nopeasti radan paperilta, perusradalla oli 1-8 estettä ja uusinnassa 9-13 estettä. Rata oli melko simppeli, pitkiä teitä oli paljon eikä mistään pystynyt oikein kääntää aikasemmin..
Takaisin autolle mennessäni laiton nopeasti itseni kuntoon, ponille varusteet ja lähdin verkkaamaan ponia maneesiin.


 
Verkasta.
Verkkasin ponin ihan normaalisti, taivuttelin ponia kunnolla, sekä tein siirtymisi, jotta sain sen herkäksi pohkeelle ja hereille. Verkassa poni oli todella energinen ja pukitteli todella paljon.. onneksi olen oppinut pysymään niissä jo mukana! :D 

Verkassa meno näytti aikalailla tältä..

Hyppäsin pari kertaa pienempää pystyä molempiin suuntiin, jonka jälkeen äiti nosti estettä. Tulin sen kerran molemmista suunnista, tämän jälkeen annoin ponin Iidalle kävelytettäväksi ja lähdin kävelemään rataa. 
Radan kävelyn jälkeen hyppäsin selkään ja kävelin Konnan kanssa vielä hetken, jonka jälkeen menin katsomaan pari rataa ja samalla poni sai katsella ympärillensä kunnolla ja tottua luonnon valoon. Radalle päästässeni valmistautumaan näytin Konnalle kaksi estettä, toisessa oli portti ja toisessa oli punaiset muurit (?). 

Ekalle esteelle tuli todella hyvä hyppy, mutta sen jälkeen en saanut pidätteitä ollenkaan läpi, joten kakkoselle tultiin hiukan lähelle. Kolmoselle en saanut askelta, joten hyppy lähti vähän kaukaa., 4a- osalle tultiin vähän lähelle taas, mutta sen jälkeen loppurata sujuikin hyvin ja Konna oli hyvin kuulolla. Molemmat luokat oli arv. 367.2. 50cm pääsin uusintaan, mutta meinasin unohtaa 10- esteen, onneksi tajusin, että meinasin mennä siitä esteestä ohi, joten tein voltin ja jatkoin 10- esteelle.. Vähän harmittaa, mutta ei se loppujenlopuksi kamalasti haitannut.. sellasta sattuu! 

Konna vähän innostu uusinnassa., 

50cm jälkeen menin kävelemään ja kävelin todella pitkään ja odotin, että 70cm alkaisi. Molemmissa luokissa arvostelu ja rata oli sama, joten tälläkertaa en mennyt enään radan kävelyyn. 

70cm rataan lisättiin vain erikoisesteitä, vesimatto, portti pysyi ja muurit laitettiin esteen alle. Radalle päästässäni näytin ponille muurin ja vesimaton varmuuden vuoksi. 
Ekalle esteelle tultiin vähän lähelle, mutta sen jälkeen poni muuttui hiukan vahvaksi, enkä saanut pidätteitä riittävän aikaisin läpi, joten toiselta esteeltä otettiin puomi matkaan.. Kolmos- esteellä oli muurit alla, poni ei sanonut niistä mitään ja meni kiltisti yli, 4a- osalle napautin ponia raipalla, koska se oli hieman epävarman olonen, mutta hyppäsi sarjan hyvin, ei mitään ongelmia! En siis päässyt uusintaan, mutta se ei haitannut, koska rata oli niin paljon parempi kuin 50cm, 
70cm jälkeen menin loppuverkkaamaan ja annoin ponin Iidalle kävelytykseen. 
Ajateltiin, että turhaa jäämme odottamaan sijoitunko, kun saatiin 4vp ja Konna taisikin olla muistaakseni ainoa poni 70cm.. Oltiin jo pakkaamassa ponia traikkuun, kun kuulutettiin, että minun pitäisi mennä palkintojenjakoon, no äiti lähti hakemaan ruusuketta, kun me muut jäätiin tappelemaan ponin kanssa koppiin menosta. 
Tuomarin mukaan meidän aika oli perusradalla niin hyvä, pudotuksesta huolimatta, että sijoituimme. Päästiin 3 sijalle ja olin ihan yllättynyt! :D 
Ponista olin todella tyytyväinen, sen ensimmäiset ulkopuoliset kisat ja ruusuke kotiin viemiseksi. Konna sai myös todella paljon kehuja ulkopuolisilta, mikä oli niin kiva kuulla. 

Isoin kiitos Iidalle kuvista ja auttamisesta! <3

Ps. Iida lähtee pian rippileirille, joten blogi jää hetkeksi minun varjooni. Yritän tehdä postauksia mahdollisimman paljon tässä välissä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti