-->

tiistai 31. toukokuuta 2016

#7 Karpun kanssa puuhailemassa


Moikka! Tänään mä olin taas jälleen ratsastamassa Karminalla ja oli +27-astetta, joten oli ihan sairaan kuuma. Äiti toi mut ihan normaalisti tallille ja hain ihan ensimmäiseksi karpun tarhasta. Laitoin sen ulkona koska siitä lähtee vielä sen verran karvaa, että on helpompi siivota ulkokäytävältä kun sisältä.


Kun sain Karminan kuntoon niin nousin pihassa selkään ja lähdin maastoon alkukäynneille. Kentälle paistoi aurinko ihan kokonaan, joten siellä oli tosi kuuma. Siksi meninkin alkuun vähän maastossa, koska oli varjoisampaa eikä niin kuuma. Kun pääsin kentälle kävelin vielä hetken pitkin ohjin ja aloitin sitten ravissa työskentelemisen. Alkuun ravi oli aika kömpelöä ja tahmeaa, mutta parin siirtymis tehtävän jälkeen alkoi meno jo parantua. Seuraavaksi nostin parit laukat ihan ravin kautta ja laukkasin enimmäkseen keskiympyröitä. Olen tosi tuytyväinen poniin kun nosti käynnistä laukan hienosti. Ei ennen ole ikinä onnistunut, mutta tänään poni oivalsi jotain uutta.

Treenin jälkeen lähdin taas maastoon köpöttelemään loppukäyntejä, jotta ponikin vähän jäähtyisi. Pihassa nousin taas pois satulasta ja riisuin ponilta varusteet. Näin kesäisin Karpulla on ötökkäloimi, jota en millään haluaisi koskaan laittaa, mutta pakkohan se on sille pistää kun muuten ötökät syö koko ponin;D Karminalla ja sen tarhakaverilla "Susalla" on käytössä sama riimu, niin vein ponin normaalisti tarhaan ja Susan vauokraaja tuli hakemaan Susaa puolestaan tarhasta. Kun Susa oli jo portin toisella puolella olin laittamassa porttia kiinni, niin mitäpäs muutakaan kun Karmina ryntää suoraa Susan perään...Nooh minä tarrasin toisella kädellä ponin ötökkäloimen kaulukseen ja tosella kädellä roikuin portissa kiinni. Oli kyllä ihan mielenkiintoinen tilanne, mutta selvittiin säikähdyksellä. Onneksi Susan vuokraajan äiti oli vieressä ja pustyi ottamaan portin sillä välin kun minä kiskoin karkulaista takaisin tarhaan. Ponikin meinasi nousta pystyyn, mutta pari tiukkaa sanaa muutti ponin aikeet. Ei onneksi mitään pahempaa ehtinyt käydä ja kaikki on taas hyvin. Onko teidän poninne karannut tarhasta kun olette olleet sulkemassa juuri porttia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti